Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Buat Duit Dengan Marketplace Tok Syed



Assalamualaikum..

Cara buat duit online ni ramai tahu tapi masih tak ramai yang berani mencuba mungkin merasakan 'tertipu' dengan platform yang sedia ada. Bagi seorang blogger, buat duit online seperti di adsense, 8share, nuffnang, affiliate dan sebagainya merupakan cara mudah untuk jana pendapatan. Di sinilah pendapatan sampingan yang blogger peroleh dengan 'join' affiliate dan tidak mustahil ada di kalangan blogger mampu menjana pendapatan sampingan sebanyak RM500 ke atas dan ada yang mampu kumpul cecah ribuan ringgit dalam sebulan. Kali ini, Fara akan kongsikan sendiri pada anda buat duit dengan mudah di Marketplace Tok Syed


Apa Itu Marketplace Tok Syed?

Marketplace Tok Syed merupakan sebuah platform yang menjual pelbagai barangan seperti balm toksyed, losyen tok syed, Stevia RCC, Spy Camera dan banyak lagi. Selain menjual, di sini juga anda boleh 'join' affiliate program yang di tawarkan.

Buat Duit Dengan Tok Syed

Bagaimana Buat Duit Dengan Marketplace Tok Syed?


Langkah Pertama : DAFTAR

Pendaftaran perlulah dilakukan dan dilengkapkan jika anda ingin buat duit dengan Marketplace Tok Syed. Isikan segala butiran diri anda sehingga anda menerima 'email' yang mengatakan pendaftaran anda telah diaktifkan. Jika anda menghadapi masalah ketika pendaftaran atau tidak menerima sebarang email terus whatsapp admin di
http://wasap.my/60168262990/Salam+Bantu+Saya+Proses+Register+Membership+TSD . 

Daftar di sini : KLIK SAYA



Langkah kedua : Pilih Jobs di Marketplace

Setelah anda telah 'mengaktifkan' pendaftaran, 'log in' kembali di Marketplace Tok Syed. Kemudian, di bahagian kiri website ade pelbagai 'Categories' kan? klik pada 'jobs' untuk melihat jobs yang boleh dikongsikan atau yang masih available. Buat jobs ni marketplace ni mudah je.. Dengan adanya peluang Jobs ini sesiapa sahaja boleh menjana pendapatan. Tidak kirala anda suri rumah ke, student ke, freelancer ke..semua boleh buat duit online melaluinya.



Gambar rajah di bawah pula menunjukkan pada anda jobs yang available untuk anda kongsikan di facebook, instagram, atau sebagainya. Klik pada jobs yang anda ingin kongsikan dan ikut step seterusnya yang ada ditunjukkan disitu.

No automatic alt text available.


Contohnya, anda pilih (facebook) post di wall - promote balm bayi #1 seperti gambar di bawah. Di setiap bahagian jobs ini akan menyatakan syarat yang perlu ada ikut. Jika anda yakin boleh ikut syarat yang ditetapkan klik 'apply this job'.




Setelah anda 'apply this job' akan keluar gambar di bawah. Submit hasil perkongsian yang telah anda kongsikan di facebook di bahagian ini pula. Anda boleh attach kan gambar atau apa sahaja sebagai bukti anda telah kongsikan di facebook.



Langkah ketiga : Senarai Job yang anda 'join' 

Di bahagian ini pula, anda boleh lihat segala job yang anda apply sama ada 'complete' atau 'canceled'. Jika anda ikut syarat yang ditetapkan, pihak admin akan pantau dahulu dan jika mereka lihat anda ikut step yang diberi, job anda akan di label sebagai 'complete'






Gambar di atas juga anda boleh lihat pitee yang anda peroleh. Fara peroleh sebanyak 10.00 pitee iaitu bersamaan RM10. Ini Fara baru kongsikan 3 Job taw dah dapat RM10 macam tu jee... Mudah kan buat duit online dengan Marketplace Tok Syed


Cara lain lagi anda boleh generate income melalui platform ini adalah:

1. Melalui platform marketplace yang disediakan. 

Di sini anda boleh listingkan produk anda untuk dijual pada user-user active yang ada di situ. Anda juga boleh gunakan platform ini sebagai platform e commerce anda. Jadinya anda tidak perlu runsing lagi untuk membina sistem jual beli (atau e commerce) anda yang complicated.

2. Melalui komisyen affiliate sehingga 3-tier. 

Di dalam sistem ini ada disediakan satu fungsi “maintenance” di mana melalui sistem “maintenance” ini, anda boleh mendapat komisyen affiliate dari mereka yang anda refer. Lagi ramai anda refer user ke platform ini, lagi banyak komisyen affiliate yang anda dapat. Dan yang best-nya ianya pasif setiap bulan selagi mana user tersebut aktif melakukan “maintenance” bulanan, termasuk juga anda. Jangan bimbang, saya juga akan dedahkan bagaimana anda boleh buat

Buat Duit Dengan Tok Syed


Kesimpulan yang dapat Fara tekankan di sini :

Inilah peluang anda untuk menjana PASIF income hasil dari kerja-kerja online dengan hanya menggunakan satu platform sahaja. Dan kerja-kerja online yang dimaksudkan adalah seperti :


1. Post review di blog anda
2. Share post di wall FB anda
3. Like Page FB sesuatu perniagaan
4. Follow account instagram seseorang
5. Share URL di wall FB anda
6. Buat review produk di account social media anda
7. Blast msg di group Whatsapp di telefon anda
8. Dan banyak lagi..

Dan semua kerja-kerja di atas dibayar dengan kadar yang bersesuaian dengan kerjanya. Menarik kan?



Tunggu Apa Lagi, Jom Buat Duit Dengan Marketplace Tok Syed Sekarang!!

Jangan lupa untuk mendaftar klik SAYA NAK DAFTAR


Anda Seorang Blogger? Nak Review Marketplace Tok Syed dan terima ganjaran 150.00 pitee bersamaan RM150? 


Join Sekarang Tempat adalah TERHAD : Saya Nak Review Marketplace Tok SYed


2 ulasan:

atiehilmi dot com berkata...

waa.. best nih.. yang penting 'nampak'mudah jek haa.. nanti boelh la nak try.. hee

farhanna jafri berkata...

Nak try tapi tak rajin haha