Assalamualaikum.. hi! 6 rahsia daun sireh untuk kecantikkan semulajadi yang menjadi petua orang lama telah diguna pakai dari dahu...

Keistimewaan Daun Sireh untuk kecantikkan Semulajadi


Assalamualaikum.. hi!

6 rahsia daun sireh untuk kecantikkan semulajadi yang menjadi petua orang lama telah diguna pakai dari dahulu hingga sekarang kerana keberkesanannya dalam merawat masalah yang sering terjadi pada setiap orang iaitu masalah payudara kendur, ketiak hitam/berdaki/, keputihan melampau, mulut berbau dan sebagainya. 

Kesemua masalah ini boleh dirawat hanya menggunakan daun sireh sahaja. 

Khasiat daun sirih dan Caranya rawatan : 


Besarkan P4yud4ra

Layurkan daun sirih yang telah disapu dengan minyak zaitun diatas api yang sederhana atau menggunakan lilin. Apabila daun telah terasa suam atau agak layu, tekapkan daun sireh tersebut pada payudara anda dan biarkan seketika.

 Lakukan dua atau tiga kali seminggu




Atasi masalah keputihan

Mandi dan basuh bahagian intim anda dengan air rebusan sireh srlama tujuh hari untuk menghilangkan rasa gatal, membersihkan vagina, dan menghilangkan keputihan

Amalkan memakan sirih setiap hari juga boleh menghilangkan masalah keputihan



Atasi masalah Haid

Amalkan minum air teh dengan dicampurkan sedikit kapur sireh

Amalkan dua hingga tiga hari dalam seminggu inshaAllah masalah Haid tidak teratur akan berkurang



Mencerahkan Ketiak

Campurkan air kapur sireh dengan limau nipis serta gosokkan pada ketiak selepas mandi

Amalkan selama seminggu dan ketiak akan menjadi cerah serta kurang berbau



Masalah Perut buncit

Campurkan kapur sireh dengan limau nipis serta sapukan rata pada perut setiap malam sebelum tidur

Amalkan selama sebulan berselang setiap malam. InshaAllah masalah buncit akan berkurang

Mulut berbau

Ramas-ramas sehelai daun sireh dan masukkan kedalam secawan air suam, kumur-kumur dengan air tersebut.

Amalkan selama sebulan setiap pagi inshaAllah masalah mulut berbau akan dapat diatasi.







Assalamualaikum.... Hi! Perkahwinan Serentak Paling Ekslusif di Malaysia| Telah berlangsungnya Perkahwinan Ekslusif Beramai-ramai Me...

Perkahwinan Serentak Paling Ekslusif di Malaysia


Assalamualaikum.... Hi!

Perkahwinan Serentak Paling Ekslusif di Malaysia|Telah berlangsungnya Perkahwinan Ekslusif Beramai-ramai Mega Wedding Malaysia 3.0 pada 12 Ogos 2017 bertempat di Marina, Putrajaya berjalan dengan lancar sekali. 

Kemeriahan yang berlangsung disini membuatkan para tetamu yang hadir selesa dengan keadaan tempat yang besar disertai dengan angin laut yang sepoi-sepoi bahasa. 

Jam 1.15pm selepas azan zohor, kesemua tetamu serta para media menunggu ketibaan pasangan pengantin dari jeti. Nampak ekslusif sekali apabila kesemua pasangan mempelai turun dari Cruise untuk melangkah pergi ke tempat persandingan. 

Antara barisan pengantin di Mega Wedding Malaysia :







Sama cantik sama padan, bagaikan pinang di belah dua kesemua pengantin disini mempergayakan baju pengantin yang pelbagai design seperti songket, peplum, dan sebagainya. 

Dari cruise, kesemua pasangan mempelai melangkah ke karpet merah menuju ke tempat persandingan untuk sesi beramah mesra bersama ahli keluarga dan para tetamu yang hadir. Terserlah keanggunan pasangan masing-masing kerana diraikan dengan begitu meriah sekali dan tidak lupa dengan pasukan kompang dari kumpulan 5 beradik turut memeriahkan lagi suasana di Mega Wedding Malaysia.







Kek yang bakal dipotong oleh setiap pasangan pengantin direka khas oleh Mega Wedding Malaysia.



Setiap pasangan pengantin diberikan tempat khas untuk mereka menjamu selera bersama keluarga tercinta. Keselesaan untuk pasangan pengantin dan ahli keluarga yang hadir amat dititikberatkan oleh penganjur agar mereka selesa dan berpuas hati dengan servis yang diberi.

Khidmat katering yang disediakan juga begitu baik dan sedap. Pelbagai juadah dan pencuci mulut tersedia disini.





Untuk bakal pengantin yang masih tercari-cari pakej perkahwinan idaman termurah boleh la membuat tempahan di Mega Wedding Malaysia sekarang kerana Tempahan untuk tahun 2018 telah pun dibuka! 


Kenapa perlu pilih Mega Wedding Malaysia sebagai tempat bakal perkahwinan anda?

🔹Harga yang ditawarkan serendah RM7000
🔸Pelayaran Cruise disepanjang tasik Putrajaya
🔹Pelamin gergasi ekslusif
🔸Sesi outdoor photoshoot berkonsepkan "lakeside concept"
🔹Persembahan Live band jemputan
🔸Terima hadiah misteri dari pihak penganjur
🔹Kek perkahwinan disediakan

Pakej yang tersedia di Mega Wedding Malaysia sememangnya lengkap dan murah. Untuk keterangan lanjut mengenai pakej atau tempahan sila layari laman sesawang berikut :

Website :

Facebook :

Instagram :





Assalamualaikum.. hai! Chilindo sekarang popular dengan tawaran bid yang bermula dengan harga hanya RM0.1 pada setiap barang. Jika ...

Bid di Chilindo, Berbaloi ke??


Assalamualaikum.. hai!

Chilindo sekarang popular dengan tawaran bid yang bermula dengan harga hanya RM0.1 pada setiap barang. Jika bertuah, anda boleh dapatkan item yang diminati dengan harga tersebut! Iyee, memang betul dan nampak tidak masuk akal beli barang dengan kadar harga yang sangat murah dari harga borong! Tapi itu semua bergantung pada "luck"

Memang agak sukar nak bid pada harga yang murah kerana semakin hari ramai yang membida. Ade beberapa tips jika anda nak bid di Chilindo iaitu :

1) Bid pada waktu malam start pukul 1.00am kerana  Waktu siang lebih ramai bid dari waktu malam. 
2) Jangan bid apabila barang tersebut melebihi harga dari pasaran kerana akan merugikan.
3) Cari dan Bid barang yang dikehendaki pada saat akhir ke 30 saat kerana bid pada awal waktu akan membuatkan anda penat menunggu sahaja. 

Inilah die barang yang fara bid di chilindo :




Berbaloi ke bid di Chilindo? Item diatas merupakan barang yang fara bid. Kesemuanya ada 9 barang dan total termasuk kos penghantaran RM109.

Kaedah penghantaran di Chilindo ada 3 jenis iaitu COD (cash on delivery), Atm/bank dan bayar melalui visa/mastercard. Fara memilih penghantaran melalui COD sebab di chilindo tiada bank tansfer seperti maybank atau cimb bank. 



Barang yang fara bid :

Hair blowing brush
Tripod for camera
Flexible octopus
Backpack pink
Mini travel bottle
Eve backpack
Mp3 player
Monopod selfie stick
Neat men travel bag



Rasa-rasa kalau beli kat kedai dapat tak harga macam kat Chilindo? 


Selamat bid di http://www.chilindo.com/





Assalamualaikum.. hai! Selalu nampak roti 7Days ni kat TV kan? Alang-alang pergi belanja dapur kemarin fara beli satu untuk rasa. ...

Sarapan Roti 7Days Croissant with chocolate cream filling



Assalamualaikum.. hai!

Selalu nampak roti 7Days ni kat TV kan? Alang-alang pergi belanja dapur kemarin fara beli satu untuk rasa. 


Bila sebut roti Croissant, teringat pula ada satu game cafe yang fara selalu main ade menu roti croissant. Hot selling dalam menu cafe tu. Kebetulan ada dalam realiti so wajiblah cuba satu kan. Hehe.


Chocolate filling die agak sedikit tak puas makan kalau diperbanyakkan lagi mesti lagi sedap! Oh ye, rasa chocolate die macam rasa coki-coki. Rasa rotinya pula lembut. Memang sedap dan berbaloi dimakan. Menyesal pulak beli satu tak cukup. Sesuailah buat makan breakfast isi perut sebelum buat kerja rumah dan tunggu masak lunch. 

Harga pon takde lah mahal sangat. Rm1.30 sahaja harga pasaran. Fara beli di giant. Pasaraya lain tak sure ada ke tidak. Nanti nak beli lagi buat stok. Haha. 

Korang dah rasa? Cubalah.... Sedap... 😉







Dikuasakan oleh Blogger.